Martijn gaat voor nieuw damrecord

Martijn daagt 50 tegenstanders uit in Gouda tijdens damrace en probeert wereldrecord te verbreken

Hij gaat spelen tegen vijftig andere dammers en het wordt een race tegen de klok. Martijn van IJzendoorn hoopt op zaterdag 16 september in Gouda het wereldrecord kloksimultaan dammen op zijn naam te kunnen schrijven.

Dat record probeert Van IJzendoorn in handen te krijgen in Biljart- en Bridgecentrum De Hoog aan de Nieuwe Gouwe O.Z.. Eerder zou hij zijn aanval gaan doen in de raadzaal van de gemeente Westland, maar de Koninklijke Nederlandse Dambond (KNDB) heeft van deze locatie moeten afzien. Ook De Hoog voldoet aan de regels, zegt de KNDB.

De Russische oud-wereldkampioen en damgrootmeester Alexander Georgiev is nu nog wereldrecordhouder. Dat is hij al sinds 2015. Hij nam het destijds op tegen 45 tegenstanders. Van IJzendoorn gaat spelen tegen vijftig tegenstanders, waarvan er 35 door hemzelf zijn uitgekozen. Om het vorige record te breken, moet hij een score halen van zeventig procent. De tegenstanders moeten een bepaald ratinggemiddelde hebben om te mogen meedoen.

Luttele seconden

Deelnemers aan wedstrijden kloksimultaan dammen hebben allemaal evenveel bedenktijd, alleen moet de aanvaller zijn tijd gebruiken voor alle borden. Hierdoor heeft in dit geval Van IJzendoorn maar luttele seconden de tijd om te bedenken wat hij gaat doen.

Van IJzendoorn is grootmeester en komt uit Wateringen. Biljart- en Bridgecentrum De Hoog is ook de thuishaven van zijn club Damlust. Om te oefenen voor zijn recordpoging in september, was Van IJzendoorn onlangsin IJsselstein actief tegen dertig tegenstrevers. In 2017 werd hij Nederlands Kampioen, bij zijn debuut.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink. Reacties en trackbacks zijn beide momenteel gesloten.