7 juni 2021 weer geopend !!

De Hoog gaat maandag 7 juni weer open

Na een lange winterperiode is eindelijk de lente weer aangebroken: er kan weer worden gebiljart in ons mooie centrum. Vanaf maandag 7 juni zijn de verenigingen en de leden van De Hoog weer welkom, dankzij de versoepelingen die de overheid heeft aangekondigd.

Het bestuur en alle medewerkers en werknemers zijn blij dat we jullie weer mogen ontvangen. Tegelijkertijd hopen we wel dat iedere biljarter, gevaccineerd of niet, zich zal houden aan de regels die nog steeds zullen gelden. Er zijn tenslotte ook nog steeds veel mensen die nog niet zijn ingeënt. Dat betekent dat iedereen zich moet houden aan de restricties, die globaal overeenkomen met de regels die voor de sluiting van De Hoog golden.

Dat betekent dat de verenigingen voor hun leden de beschikking krijgen over vaste dagdelen en tijden. Leden en donateurs van De Hoog kunnen vanaf woensdag 2 juni via de agenda op website www.bjbgouda.nl aangeven wanneer zij willen spelen. Dat betekent niet automatisch dat men terecht kan, omdat de speeluren beperkt zijn. Men wordt tijdig geïnformeerd als de uren ‘vol’ zijn en vergeet niet dat iedere donateur/lid de gelegenheid moet krijgen te biljarten.

De opening vraagt van de bezoekers nog steeds de nodige flexibiliteit en zelfdiscipline. Spelers moeten direct na hun shift het pand verlaten om onze medewerkers in staat te stellen om spullen te reinigen. En: volg altijd de aanwijzingen van de aanwezige medewerkers.

Beperkte capaciteit
Voorlopig kan er slechts op drie van de zes kleine biljarts worden gespeeld, omdat spelers – overeenkomstig met de overheidsvoorschriften – ten minste anderhalve meter afstand van elkaar moeten houden. De twee grote biljarts kunnen wel worden benut, omdat daar voldoende afstand aan beide zijden kan worden gecreëerd.

De Hoog is open van maandag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.30 en 18.30 tot 23.00 uur.

Vanaf 22.00 uur is de bar tot nader order gesloten !!
Er wordt gebiljart in shifts van twee uur: van 13.00 tot 15.00 en 15.30 tot 17.30 uur en in de avond van 18.30 tot 20.30 en van 21.00 tot 23.00 uur. Er geldt een looproute. Zo zal de nooduitgang worden gebruikt als uitgang. Jassen moeten mee de biljartzaal in, omdat de garderobes gesloten blijven. Houd u strikt aan de afgesproken tijden!

Geen tafelgeld, wel genoeg consumpties
Omdat het speelschema volledig door elkaar is geschud en De Hoog slechts op halve kracht kan functioneren, is het onmogelijk leden van Nieuwe Gouwe en De Musketier tafelgeld te vragen (donateurs, die ook voorheen geen vrije speeldagen hadden, betalen wel gewoon tafelgeld). In plaats daarvan rekenen we erop dat iedere speler ten minste twee consumpties bestelt. Alleen via de bar kunnen we de broodnodige inkomsten verwerven.

Desinfecteren
Bij de ingang moet iedereen zijn handen desinfecteren. Tussen de shifts door zorgen onze medewerkers voor het desinfecteren van tafels, stoelen e.d. Het is toegestaan om zelf een desinfecterend middel mee te nemen om tijdens het biljarten de handen te reinigen.

Regels voor de spelers
Er mogen per tafel maximaal twee personen biljarten. Er worden geen handen geschud. Iedere speler  gebruikt zijn eigen keu en krijt. Er staat altijd maar één speler bij de tafel, de ander neemt plaats op anderhalve meter afstand. Bij wisseling van beurt wordt uiteraard ook anderhalve meter afstand in acht genomen.

Gezondheid
We hanteren de overheidsregels: blijf thuis bij verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius. Ook als je gezinsleden er last van hebben.

Tot slot:
Alle activiteiten die  medio augustus vorig jaar in de week zijn gelegd om De Hoog een bruisend centrum te laten blijven, krijgen binnenkort een vervolg. Zo wordt de laatste hand gelegd aan de oprichting van de Stichting Vrienden van De Hoog, die de nodige gelden wil vergaren om de toekomst van het centrum te garanderen. Deze nieuwe stichting gaat nauw samenwerken met de werkgroep die vorig jaar is opgericht en waarin alle verenigingen zijn vertegenwoordigd.

Maar voorlopig: eerst maar weer eens wennen aan de keu!

Bestuur centrum De Hoog

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink. Reacties en trackbacks zijn beide momenteel gesloten.