Erik Winkster kampioen hoofdklasse libre

Erik Winkster (BV Musketier Gouda) is in ’t Veerhuys inLekkerkerk kampioen geworden in de hoofdklasse libre van het District Midden-Holland.

Hij haalde in het veld  van 6 spelers ongeslagen de finish.

Geplaatst in Biljart | Reacties gesloten

Dirk Bode wint finale 1e klasse libre op gemiddelde

De finale van de 1e klasse libre van het district Midden-Holland werd gespeeld door Dirk Bode, Sjon van der Kaa (leden Musketier Gouda), Wim van Wijk ONA Lekkerkerk) en John Timmer (BAB Bergambacht).

Dirk en Sjon finishten beiden op 10 punten, maar het gemiddelde van Dirk stak ver uit boven dat van Sjon, waardoor Sjon als 2e eindigde.

Als kampioen mag Dirk naar de gewestelijke titelstrijd, begin februari in De Haag.

(Uit het AD)

Geplaatst in Biljart | Reacties gesloten

Komend weekend gewestelijk kampioenschap

Zaterdag en zondag a.s. wordt er vanaf 12.00 uur in ons centrum het gewestelijk kampioenschap hoofdklasse driebanden (kleine tafel) gespeeld.

De winnaar van deze 2-daagse verzekert zich van deelname aan het NK op 2-4 februari.

Geplaatst in Biljart | Reacties gesloten

Inloopavond: Is bridgen moeilijk?

Nee, je kunt het net zo moeilijk maken als je zelf wilt.
Op woensdag 10 januari kan iedereen die meer wil weten om 19.30 uur inlopen bij ons binnenlopen om te horen en zien wat “bridgen” nou precies is en wat het zo leuk en interessant maakt.
Samen met Bridgeclub Klein Slem uit Reeuwijk verzorgt Bridgekring Ons Genoegen een presentatie.

En is dan uw interesse gewekt?
Vanaf donderdagavond 18 januari start er een beginnerscursus van 12 lessen, waarna u thuis of in clubverband werkelijk kunt bridgen.
De kosten voor deze cursus zijn € 50,- plus een lesboekje van € 14,95.

Wie meer wil weten over deze cursus of zich wil opgeven kan dat doen per mail via Cockie Alleijn of telefonisch 06-22415847.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties gesloten

Inloop keu-reparaties

Zaterdag 24 februari zijn Dè Biljartmakers  van 12.00 tot 15.00 uur in ons centrum aanwezig om reparaties en onderhoud uit te voeren aan de keuen.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties gesloten

Verkoop biljart materialen

Alle materialen van Dè Biljartmakers zijn te koop in ons centrum. Lees verder »

Geplaatst in Geen categorie | Reacties gesloten

Bridgen leren?

Donderdag 18 januari 2018 start in ons biljart en bridgecentrum weer een cursus bridge voor beginners. Gedurende 10 donderdagavonden leert u alles over bridge. Bieden, spelen en tegenspelen.

Na deze lessen bent u in staat mee te doen op een bridgeclub.

Het lesgeld bedraagt € 50,-.De kosten voor het lesboekje zijn € 14,95 en eventueel een oefen CD voor € 27,50.

Voor meer informatie of aanmelden kunt u contact opnemen met Cockie Alleijn: ealleijn@xs4all.nl of via 06-22415847.

Geplaatst in Bridge | Reacties gesloten

Jubileum 50 jaar Bridgekring Ons Genoegen

Het was een leuke dag, deze 9e september.

Met 80 leden, knus in de bus, naar het Zalmhuis in Rotterdam. Wat een schitterende locatie. Wat een leuk feest.

Ontvangst met bubbels en een openingswoord van Cees Docter die een aantal hilarische, soms beschamende gebeurtenissen uit de 50 jarige geschiedenis van onze bridgekring verhaalde. Hij bedankte Wouter Segeth voor het belangeloos opleiden van zoveel nieuwe bridgers met een kadobon, Ook de feestcommissie is bedankt voor de organisatie, waarna er 4 speciale gasten werden aangekondigd.

 

 

De dames Barbara van Dijk en Dieuweke Ponsteen van de NBB (landelijk) hebben de vereniging een koffer geschonken met 32 boards, compleet met spellen. Barbara had het een ander opgezocht over BKOG en het was opgevallen dat wij écht tot de grootste bridgeclubs van Nederland behoren, met heel veel meesterpunten en hoog in de ranking. Dus iets om trots op te zijn.

Ook was Caroline van der Esch met Hans Suerink (NBB district Rotterdam e.o.) aanwezig om onze wedstrijdleidster Clara Vis in het zonnetje te zetten, Zij kreeg het “stuur” aangeboden, wat een grote waardering betekent voor het vele werk dat zij doet voor bridgend Gouda. Uiteraard hebben we haar namens onze vereniging ook gefeliciteerd met een bloemetje en een kadobon.

Toen werd er gebridged. Hapjes tussendoor, een sigaretje op een zonnig balkon met uitzicht over Maas en IJssel, onder de Brienenoord. Voldoende drankjes en uiteindelijk een voortreffelijk diner.

Een zeer geslaagde dag !!

 

Geplaatst in Bridge | Reacties gesloten

Nationale bekercompetitie dammen 2017

 

Zaterdag 20 mei stond de eerste ronde van de nationale bekerwedstrijd dammen 2017 op het programma.

4 groepen, waaronder (F) Damlust, speelden in ons centrum. De overige groepen waren in Huissen.

Damlust heeft het goed gedaan. Zie voor het speelschema en de uitslagen.

Een uitgebreider verslag vind je hier.

 

Geplaatst in Dammen | Reacties gesloten

Bep Wassenaar (90) in de kranten

Bep Wassenaar (90) nog altijd fanatiek

— 28-04-2017

Bep Wassenaar is een fanatiek biljarter en speelt mee in de competitie. Dat klinkt misschien niet zo bijzonder, maar het gaat hier om een negentigjarige. Afgelopen weekend bereikte hij die respectabele leeftijd en in datzelfde weekend sloot hij ook nog eens succesvol de ‘bejaardencompetitie’ af. Bep won de laatste partij van het seizoen en richt zich nu op het volgende seizoen, dat eind augustus van start gaat. Tussen de potjes door maakt hij even tijd voor weekblad DeGouda om te vertellen over zijn passie voor biljarten.

Twee keer per week is Bep te vinden bij De Hoog Biljart en Bridge Centrum aan de Nieuwe Gouwe Oostzijde. Samen met teamgenoten en zijn broer traint hij voor de competitie. “Ik wil gelijk beginnen het met belangrijkste”, zegt Bep serieus. “En dat is hoe dit centrum tot stand is gekomen. Het begon voor ons bij Concordia. Na een tijdje werd dit gesloten en vertrokken we naar de Zuidrandflat. Dit werd voor ons te duur en toen is iemand van de vereniging gaan lobbyen. Hij kocht een pand aan de Nieuwe Gouwe Oostzijde. Jan de Hoog is zijn naam. Het trieste aan dit verhaal is dat hij drie weken voor de opening in 2013 overleed aan kanker. Ik vind het heel belangrijk dat men weet dat hij de grondlegger is van dit unieke biljart- en bridgecentrum.”

Drukke man Bep heeft niet alleen altijd gebiljart. “Ik heb gevoetbald in het eerste van Gouda, in de amateurtijd. Ook heb ik aan de vissport gedaan en heb ik vijftig jaar gebridged. Mijn partner, met wie ik jaren samenspeelde, stopte ermee. Hij zei: ‘Bep, ik stop er mee, maar jij kan gaan biljarten.’ Ik was al eens eerder gevraagd en heb toen nee gezegd. Nu had ik tijd over, omdat het bridgen stopte, dus ik zei tegen mijn vrouw: ‘Ik stop met bridgen, maar ik begin wel met biljarten’. In mijn klasse heb ik meegedaan met de Nederlandse kampioenschappen. Met de opening van het centrum speelde ik, als oudste lid van de club, een wedstrijd tegen Dick Jaspers, de wereldkampioen biljart. Tegenwoordig speel ik in de ‘bejaardencompetitie’, maar de wil om te winnen is nooit verdwenen.”

Geplaatst in Biljart, Pers | Reacties gesloten